OČEKIVANJA BILA DRUGAČIJA

Splitski ugostitelji u šoku: Grad zabranio gledanje utakmica na Rivi

Naime, splitske vlasti su zabranile postavljanje televizora u otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata na splitskoj Rivi

Neće biti dozvoljeno gledanje utakmica na Rivi. Zvonimir Barisin/PIXSELL

R. K.

12.6.2024

Evropsko prvenstvo u fudbalu sve je bliže, a ugostitelji širom svijeta s nestrpljenjem očekuju prve utakmice, jer će njihove objekte ispuniti navijači koji žele gledati duele.

Međutim, uprkos nadanjima, ugostitelji Splita će na drugačiji način dočekati Euro.

Naime, splitske vlasti su zabranile postavljanje televizora u otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata na splitskoj Rivi, prenose hrvatski mediji.

Ugostitelji su ogorčeni takvom odlukom, a sve je pokušao objasniti gradonačelnik Splita.

 - Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0,05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor. U zatvorenom prostoru može, a pričamo samo o Rivi. Ne pričamo ni o čemu drugome. Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerovatno bi mediji izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi - rekao je Ivošević.

Podsjetimo, Euro u Njemačkoj počinje u petak 14. juna, a prvi meč na ovom prvenstvu će odigrati domaćin Njemačka i Škotska.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.