DOBRO I ZANJIH

Navijači Borca zahvalili Real Madridu na tituli

Trijumf "Kraljeva" znači da će Borac biti nosilac u prvom pretkolu kvalifikacija Lige šampiona, a tim povodom navijači banjalučkog kluba istakli su za

Grafit u Banjoj Luci. Instagram

D. H.

2.6.2024

Fudbaleri Real Madrida postali su novi prvaci Evrope nakon što su s u finalu Lige šampiona na "Vembliju" savladali ekipu Borusije Dortmund rezultatom 2:0, a takav rasplet obradovao je i banjalučki Borac kao i zagrebački Dinamo.

Naime, trijumf "Kraljeva" znači da će Borac biti nosilac u prvom pretkolu kvalifikacija Lige šampiona, a tim povodom navijači banjalučkog kluba istakli su zahvalnost madridskom klubu.

Na pasareli na zapadnom tranzitu u Banjaluci nekoliko minuta poslije finala Lige šampiona ispisan je grafit "H(v)ala Madrid", kao zahvalnica, te jasna asocijacija na slogan navijača i himnu Real Madrida koja nosi naziv "Hala Madrid", prenosi "Mondo".

Na isti način, stigle su odlične vijesti i za zagrebački Dinamo.

Naime, mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona za narednu sezonu, a koje popunjava osvajač takmičenja u prošloj, ostalo je upražnjeno, a prema pravilima UEFA-e, došlo je do promjena u kvalifikacijama.

Tako je Šahtjor iz Donjecka dobio mjesto u grupnoj fazi, Dinamo iz Zagreba će krenuti takmičenje iz plej-ofa, dok su Ferencvaroš i Karabag prebačeni u drugu rundu.

Žrijeb prvog kola kvalifikacija obaviće se 18. juna u Nionu, a samo dan kasnije, održaće se i žrijeb drugog pretkola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.