GRBAVICA

Željezničar napadao i u finišu meča slomio otpor Romanije s Pala

Redale su se šanse pred golom ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi RS, ali golova nije bilo sve do 79. minute

Haris Ovčina - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

1.2.2024

Fudbaleri Željezničara savladali su danas na pomoćnom terenu stadiona Grbavicu Romanije s Pala, ekipu koja se takmiči u Prvoj ligi RS, rezultatom 2:0.

Utakmica je počela malom ceremonijom kada je kapiten Željezničara Sulejman Krpić uručio prigodan poklon bivšem fudbaleru "Plavih" Aleksandru Kosoriću.

Krpić i Kosorić. FK Željezničar

Upravo je Kosorić sjajno reagovao i na startu utakmice otklonio šansu Željezničara iz kornera. Željezničar je napadao, šanse su imali Krpić i Haris Ovčina, ali se rezultat nije mijenjao.

Nije bilo golova nakon prvih 45 minuta igre, a Željezničar je u istom ritmu nastavio i u nastavku. Izabranici Brune Akrapovića na pogodak su čekali do 79. minute kada je Andrija Drljo centrirao, a glavom pogodio Edin Cocalić.

Četiri minute kasnije slična situacija. Drljo je ponovo bio u ulozi asistenta, a strijelac ovog puta bio je Nedim Mekić.

Inače, Željezničar je meč počeo u sastavu: Muftić - Mijić, Cocalić, Radinović - Ovčina, Jaiteh, Hiroš, Drljo - Bismark, Amoa, Krpić.

Podsjetimo, ovo je četvrta pripremna utakmica Željezničara. Izgubio je od Međugorja (2:1) i Neretvanca (1:0), a pobijedio je Hrvace sa 2:0.

Sljedeći meč Željezničar igra protiv Vršca iz Srbije, a taj duel je na rasporedu u nedjelju u Međugorju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.