VELIKE STVARI NA GRBAVICI

Potpisan ugovor s Future Falcons: FK Željezničar zvanično dio programa FS Saudijske Arabije

Sporazum je u osnovi identičan sa sporazumom koji je Saudijski program nedavno potpisao s Juventusom iz Torina

Željezničar: Potpisan sporazum. FK Željezničar

N. H.

11.12.2023

Potpisom sporazuma između FK Željezničar i programa Future Falcons formalno je ozvaničena saradnja između kluba i razvojnog programa Fudbalskog saveza Saudijske Arabije (SAFF).

Ovaj koncept pruža snažnu platformu za razvoj igrača i trenera te predviđa saradnju na selekciji, probne nastupe, zajedničke turnire i pripreme timova kao i saradnju na drugim poljima.

Krucijalna saradnja

Generalni direktor programa Future Falcons Gasan Felemban (Ghassan) je istakao da cijeni ovu saradnju.

– Cijenim krucijalnu saradnju sa FK Željezničar u razvoju naših mladih igrača, s obzirom na to da se naš program fokusira na fudbalske vještine kao i na razvoj ličnosti kroz treninge i kontinuiranu edukaciju. Ovo partnerstvo predstavlja značajan korak naprijed, jer je u skladu s našom posvećenošću njihovom razvoju. Ono omogućava sticanje vrijednog iskustva i Future Falcons program je posvećen obezbjeđenju neophodnih resursa i kreiranju okruženja neophodnog za uspjeh - kazao je Felemban.

Veliki klub

Sporazum se odnosi na sezonu 2023/24 uz mogućnost produženja na 2024/25 sezonu uz saglasnost obiju strana i u osnovi je identičan sa sporazumom koji je Saudijski program nedavno potpisao s Juventusom iz Torina.

Romeo Jozak, tehnički direktor u Fudbalskom Savezu Saudijske Arabije, naglasio je da su ciljano odabrani Željezničar, kao jedan od najvećih timova u državi.

– Za saradnju smo ciljano odabrali Željezničar jer se, kao i u drugim slučajevima, radi o najvećim klubovima u tim državama u kojima vlada veliki pritisak da se ostvare najbolji rezultati i mi se nadamo da ćemo kroz ovu saradnju stvoriti uvjete da se oni i ostvare u skoroj budućnosti paralelno s razvojem naših igrača i trenera - kazao je Jazak. 

Bolji uslovi

Jedan od elemenata koji će omogućiti bolje uslove jeste i činjenica da će FK Željezničar dio zimskih priprema obaviti u modernom trening centru Future Falcons programa koji se nalazi u blizini Barcelone u Španiji.

– Današnjim potpisom smo formalizirali naše partnerstvo i stvorili pravni osnov za unapređenje i proširenje saradnje na obostranu korist. Očekujemo da će prvi efekti ove saradnje na svim poljima biti vidljivi već tokom zimske prvenstvene pauze -  istakao je Jusuf Tanović, Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.