DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI

Objavljena lista najplaćenijih fudbalera: Ronaldo je predvodi, evo ko je još tu

Ronaldo je u ovoj godini zaradio 260 miliona dolara, a zaradi najviše doprinosi njegov ugovor „težak“ 200 miliona dolara sa saudijskim Al Nasrom

Kristijano Ronaldo. AP

N. H.

14.10.2023

„Forbes“ je objavio listu najplaćenijih fudbalera za 2023. godinu. U njihovu zaradu je uključeni su i prilivi novca van terena, koji su posebno naglašeni u transferima u saudijsku ligu, najpopularniju destinaciju proteklog ljeta.

Saudijci su izdvojili ogromne količine novca za dovođenje zvijezda kako bi svoju ligu napravili što boljom, a to je imalo dosta utjecaja i na promjene na listi.

Kako je i očekivano, listu predvodi Portugalaca Kristijano Ronaldo (Cristiano). Prema njihovim podacima, Ronaldo je u ovoj godini zaradio 260 miliona dolara, a zaradi najviše doprinosi njegov ugovor „težak“ 200 miliona dolara sa saudijskim Al Nasrom.

Iza njega se nalazi Lionel Mesi (Messi), koji će u ovoj godini ukupno zaraditi 135 miliona dolara uključujući i 70 miliona dolara prihoda izvan terena.

Iza njih se na listi nalaze Nejmar (Neymar, Al Hilal), Kilijan Mbape (Kylian Mbappe, PSG), Karim Benzema, a njih trojica također zarađuju preko 100 miliona dolara godišnje.

Listu su upotpunili Erling Haland (Haaland, Mančester siti), Mohamed Salah (Liverpul), Sadio Mane (Al Nasr), Kevin De Brujne (Bruyne, Mančester siti), Heri Kejn (Harry Kane, Bajern Minhen) i Robert Levandovski (Lewandowski, Barcelona). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.