NIZOZEMSKA LIGA

Golman RKC-a Etijen Vasen oporavlja se nakon teške povrede u utakmici protiv Ajaksa

Tokom utakmice, Vasen je ostao nepomično ležati na terenu nakon sudara s igračem Ajaxa

Trenutak sudara. Twitter

N. Č.

1.10.2023

Golman nizozemskog kluba RKC-a, Etijen Vasen (Etienne Vaessen), polako se oporavlja nakon što je doživio tešku povredu tokom utakmice protiv Ajaksa u subotu navečer. Utakmica 7. kola nizozemskog prvenstva prekinuta je u 85. minuti nakon dramatičnog incidenta u kojem je Vasen teško povrijeđen.

Tokom utakmice, Vasen je ostao nepomično ležati na terenu nakon sudara s igračem Ajaksa, Brajanom Brobijem (Brianom Brobbeyjem), koji je u nastojanju da dođe do lopte slučajno udario nogom golmana u glavu. Saigrači i medicinski tim odmah su reagovali na situaciju, a Vasen je bio bez svijesti.

Nizozemski list De Telegraaf obavijestio je da je 28-godišnji golman morao biti oživljavan na terenu, dok su igrači obje ekipe bili duboko pogođeni i u šoku.

Međutim, klub RKC izdao je saopćenje koje donosi olakšavajuće vijesti o stanju Vasena. 

- Možemo izvijestiti da je naš vratar Etijen Vasen dobro proveo noć i da se nastavlja oporavljati - stoji u saopćenju.

- Dalje informacije o njegovom zdravstvenom stanju bit će objavljene u skladu s njegovim napretkom. Za sada je važno da se može oporaviti u miru toom nadolazećih sati i dana. Stoga vas molimo da njemu i njegovoj porodici pružite vremena i prostora za to. U ime svih unutar RKC- a, želimo Etijenu i svim ljudima oko njega puno snage. Nadamo se da ćemo ga uskoro ponovo vidjeti u klubu - dodaje se u saopćenju.

Povrede u sportu su neizbježna stvarnost, no važnost brze i pravilne medicinske reakcije, kao i podrške zajednice, naglašava se u ovom slučaju dok se Etijen Vasen bori za svoj oporavak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.