PRVA ŽRTVA

Ajaks u velikoj krizi: Klub smijenio direktora koji je doveo Tahirovića

Njemački stručnjak je stigao u aprilu ove godine kao nasljednik Marka Overmarsa

Mislintat: Potpisao Tahirovića. Twitter

N. H.

25.9.2023

Skandal sa transferom hrvatskog fudbalera Borne Sose, loši rezultati, te prekid derbija s Fejnordom pri rezultatu 0:3 za protivnike i navijački haos koji je uslijedili potresli su Ajaks, a prva žrtva sveopćeg haosa je sportski direktor Sven Mislintat.

- Ajaks raskida saradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom. Nedostatak podrške unutar organizacije razlog je u ovoj odluci – stoji u uvodu klupskog saopćenja. 

Mislintat je pod istragom kluba zbog transfera Sose koji je došao iz Štutgarta, a istragu provodi sam klub jer je 50-godišnjak navodno bio u sukobu interesa prilikom tog transfera.

Međutim, iz kluba su kazali da je raskid ugovora odvojen od istrage koja je najavljena u prošlu srijedu.

- Različiti pokušaji da se uspostavi podrška nisu urodili plodom i to dovodi do nemira unutar kluba i oko njega, također i zbog razočaravajućih izvedbi. Sven je učinio mnogo za Ajaks u zadnjih nekoliko mjeseci, na tome smo mu zahvalni. Sada je u interesu kluba da pronađe sportski put prema vrhu što je prije moguće, ujedinjenih snaga – kazao je privremeni direktor kluba Jan van Helst.

Njemački stručnjak je stigao u aprilu ove godine kao nasljednik Marka Overmarsa (Marc), a među transferima koje je završio je bio onaj i našeg reprezentativca Benjamina Tahirovića iz Rome.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.