IGRA SUDBINE

Dječak koji je imao san: Ronaldo mu je bio idol, sada je preuzeo njegovu sedmicu

Mejson Maunt je prešao u Junajted za nešto više od 60 miliona eura, a njegov dolazak će itekako pomoći "Crvenim đavolima"

Mejson Maunt. Screenshot

5.7.2023

Većina običnih ljudi ima svoje idole. Pogotovo je to slučaj sa djecom. U tim godinama je često potrebno imati neki pozitivan primjer prema kojem ćemo graditi identitet. 

Uz sve to, potrebno je imati i san, cilj ili nešto treće što vas tjera da ustanete ujutro i nastavite gurati dalje. 

Mejson Maunt (Mason Mount) pravi je primjer takvog načina života. 

Od dječaka koji je sa 6 godina postao član jedne od najkompetitvnijih fudbalskih akademija na svijetu uspio je napraviti i više nego uspješnu karijeru. 

Morao je preko brojnih posudbi zaraditi svoju šansu u Čelziju. I onda kad ju je zaradio i pokazao se kao jedan od najkonstantnijih u dresu londonskih "Plavaca".

Njegovim trenerima u protekloj sezoni ni to nije bilo dovoljno, pa su mu dali zaduženje glavnog mahača peškirom na klupi za rezervne igrače. 

Stoga, kada se otvorila prilika da pređe u Mančester junajted, više ga niko nije od te ideje mogao odgovoriti. Razlog nije jedan, ali onaj o kojem ćemo u nastavku je sigurno bio presudan.

Da prelazak u Junajted nije slučajnost, dokaz je i video snimak mladog Mejsona kako šutira slobodne udarce i kako objašnjava da mu je Kristijano Ronaldo (Cristiano) idol. 

Liverpul je nudio novac, Čelzi je bio spreman ispuniti sve njegove želje, ali je sve bilo odlučeno u Mauntovoj glavi - sudbina se već poigrala, onako kako to i inače uradi.

Junajted je za svoje prvo ovogodišnje pojačanje odlučio da nije dosta da mu ispune želju dovođenja u klub gdje je igrao njegov idol. 

Odlučili su mu predati i sveti gral Old Traforda - legendarni broj sedam.

Ronaldo je posljednji igrač koji je opravdao taj broj. Slagao se neko ili ne, on je i u proteklom mandatu radio ono što zna najbolje, a to je postizanje golova. 

Do njega mnogi su probali opravdati što dobili broj 7 na leđima, a broj, kao uklet, nije želio slušati one koji nisu bili pravi vlasnici. Neki se nikad nisu oporavili od nošenja te sedmice. Sad svi znamo zašto, sedmica je čekala svog pravog vlasnika...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.