HAOS U MANČESTERU

Junajted zatvorio prodavnicu zbog protesta: Bijesni navijači traže odlazak vlasnika

Navijači imaju problem sa usporenim procesom kupoprodaje, kao i cijenom novog dresa

Navijači ispred prodvanice. Screenshot/Twitter

N. H.

27.6.2023

Grupa bijesnih navijača Mančester junajteda okupirala je prostor ispred klupske prodavnice, još jednom sa zahtjevom da klub napuste vlasnici, porodica Glejzer (Glazer).

Protest je bio tempiran na dan kad su „Crveni đavoli“ predstavljali novi Adidasov dres, koji košta 127 eura (službena verzija), odnosno 93 eura (replika).

Članovi navijačke grupe 1958, koja već mjesecima organizuje proteste protiv Glejzera, protestovala je i protiv cijena, ali i protiv činjenice da se odugovlači sa procesom kupoprodaje kluba. 

- Nemojte hraniti njihovu pohlepu. Glejzeri odlazite – stajalo je na jednom od transparenata, dok su na drugom prekrižena imena Adidasa i Glejezera uz dodatak „Vratite nam klub“.

Britanski mediji pišu da grupa nije bila velika, ali je bila vrlo glasna i spriječila je ulazak u prodavnicu. Iako iz kluba tvrde da je prodavnica radila sasvim normalno, svjedoci tvrde da se u jednom trenutku zatvorila. Na teren su izašli policija i zaštitari.

Sedam sedmica prije početka nove sezone, vlasnici kluba još uvijek nisu objavili kome će prodati klub, iako je rok za prodaju istekao još krajem aprila.

Glavni kandidati za kupovinu Junajteda su katarski šeik Al-Tani (Al-Thani) i britanski milijarder Džim Retklif (Jim Ratcliffe).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.