PREMIJER LIGA BIH

Utakmica od velike važnosti na Grbavici: Željezničar i Igman u borbi za različite ciljeve

Željezničar i Igman večeras zatvaraju 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Željezničar i Igman igraju na Grbavici. FK Željezničar / Damir Hajdarbašić

N. H.

2.5.2023

Večerašnji susret između Željezničara i Igmana, koji se igra od 20 sati na stadionu Grbavica, zatvorit će 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Označena je kao utakmica od velike važnosti za obje ekipe s različitim ciljevima pred sami kraj najelitnijeg ranga takmičenja u bh. fudbalu.

Sarajevski tim bi eventualnom pobjedom preskočio ekipe Širokog Brijega i Veleža i došao na četvrtu poziciju, sa samo tri boda zaostatka za svojim vječnim rivalom.

To bi trebalo biti dovoljno za ekipu Nermina Bašića i u ovom kolu bi ih trebala interesovati isključivo tri boda, pred nešto teži raspored za kraj sezone.

Kad je riječ o Igmanu, za njih je svaki osvojeni bod, pogotovo na gostujućim terenima, itekako bitan u borbi za opstanak.

Tim Husrefa Musemića nalazi se na 11. poziciji sa 29 bodova, koliko ima i desetoplasirana Sloboda. Posušje je sakupilo 30, a Tuzla City i Sloga Doboj po 31 bod, dok je Leotar posljednji sa 28 bodova.

Za opstanak u ligi do kraja sezone borit će se čak šest ekipa, a bitno je za sve ekipe da osvajaju bodove i u utakmicama gdje su viđeni kao autsajder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.