GRBAVICA

Objavili dobru vijest za kraj godine: Željezničar će u 2023. dobiti 800.000 KM od Općine Novo Sarajevo

Grant za FK Željezničar iznosi 400.000 KM, a drugi dio iznosa odnosi se na rad i funckionisanje Omladinske škole FK Željezničar

Iz kluba sa Grbavice se zahvalili načelniku Tanoviću i vijećnicima. Facebook

E. Ć.

31.12.2022

Iz Fudbalskog kluba Željezničar su objavili kako uspješnu godinu po mnogim poslovnim parametrima završavaju sa dobrim vijestima iz Općine Novo Sarajevo.

Naime, sinoć je usvojen budžet za 2023. godinu, a zahvaljujući načelniku Hasanu Tanoviću i općinskom vijeću, klub s Grbavice će će dobiti 800.000 KM. Grant za FK Željezničar iznosi 400.000 KM, a drugi dio iznosa odnosi se na rad i funckionisanje Omladinske škole FK Željezničar.

- Zahvaljujemo se načelniku Tanoviću i svim vijećnicima koji su podržali budžet i prepoznali profesionalan i transparentan rad kluba, kao i važnost ulaganja u najveći sportski kolektiv i omladinu te su tako saradnju Općine Novo Sarajevo i FK Željezničar podigli na još viši nivo. 

Ovom prilikom moramo istaknuti da smo prethodno, dan ranije, zajedničkim zalaganjem kluba i Općine i uz veliku podršku Vlade FBiH osigurali produženje moratorija za plaćanje poreznog duga - poručili su iz kluba sa Grbavice.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.