FUDBALSKA LEGENDA

Loše vijesti iz Brazila: Peleu rak uznapredovao, ugroženi srce i bubrezi

Situacija je ozbiljna, a tome svjedoči i odluka porodice koja je otkazala proslavu Božića i praznika, već će biti uz fudbalsku legendu u bolnici, potvrdila je to njegova kćerka Keli

Pele: U bolnici od 29. novembra. Twitter

E. Ć.

21.12.2022

Najnovije prognoze o zdravlju legendarnog Edsona Arantesa do Nasimenta, poznatijeg kao Pele, nisu ni najmanje dobre. On se od septembra prošle godine bori sa rakom debelog crijeva, a od 29. novembra je u bolnici.

Kako su naveli iz bolnice "Albert Ajnštajn" iz Sao Paula, rak mu je iznapredovao, što je dovelo do problema sa bubrezima i srca. Zbog toga će, kako je saopćeno, legendarni Pele nastupajuće praznike provesti u bolnici pod budnim okom ljekarskih ekipa.

- Nakon što je primljen 29. novembra zbog hemoterapije, liječenja raka debelog crijeva i respiratornih problema, došlo je do pogoršanja okološke bolesti i potrebna je ozbiljnija njega vezana za bubrežne i srčane disfunkcionalnosti - piše u pismu potpisanom od strane doktora Fabija Nasrija, Rena Gansla i Migela Cdenorogla.

Navodno se bolest proširila na Peleova pluća i jetru. Situacija je ozbiljna, a tome svjedoči i odluka porodice koja je otkazala proslavu Božića i praznika, već će biti uz fudbalsku legendu u bolnici, potvrdila je to njegova kćerka Keli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.