ZANIMLJIVI PODACI

Argentinci ne gube polufinala na Svjetskom prvenstvima

Hrvatska i Argentina će u utorak igrati polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru

Argnetina nakon penala izbacima Nizozemski te se plasirala u polufinale. Anadolija

A. Č.

10.12.2022

Hrvatska i Argentina će u utorak igrati polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Zanimljiva statistika iz historije sugerira da se Hrvatska treba zabrinuti jer Argentinci ne gube polufinala Mundijala. 

Četiri su puta igrali klasično polufinale i sva su četiri puta prošli dalje, a na svom Mundijalu 1978. su kao pobjednici druge grupe otišli direktno u finale gdje su nakon produžetaka dobili Nizozemsku 3:1.

Prvo polufinale je Argentina odigrali na prvom Svjetskom prvenstvu 1930. Tada su razbili SAD 6:1, da bi u finali izgubili od Urugvaja. 

Drugo polufinale u Argentina je igrala 1986. u Meksiku. Savladala je Belgiju sa 2:0, oba gola dao je Maradona, a onda je u finalu bila bolja od Njemačke 3:2. Četiri godine kasnije ponovno su došli do polufinala, gdje su na penale izbacili domaćina Italiju. 

U finalu im se Njemačka revanširala za poraz od prije četiri godine i slavila sa 1:0. Četvrti put u polufinalu Argentina je bila 2014. godine u Brazilu gdje je bila bolja od Nizozemske na penale. U finalu su opet kobni bili Nijemci 1:0, piše Index.hr.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.