ISPALI SA MUNDIJALA

Nijemci kukaju da su ih prodali Španci, mediji kritikuju reprezentaciju: Napravili su kompletne budale od sebe

Sramotno smo izgubili od Japana, remizirali protiv Španjolske i onda pobijedili uvjerljivo Kostariku, piše Bild

Navijači Njemačke pratili rezultat druge utakmice. AP

E. Ć.

1.12.2022

Posljednje utakmice u grupi E Svjetskog prvenstva pokazale su zbog čega je fudbal poseban. Vidjeli smo nevjerovatnu dramu i na kraju prolaz Japana i Španije, dok su sa Mundijala ispale Njemačka i Kostarika. 

Nijemci su u posljednjem kolu savladali Kostariku sa 4:2, ali im na ruku nije išao poraz Španije od Japana (1:2). 


Navijači "Elfa" bili su ogorčeni porazom Španije, te su posljednje dvije minute meča protiv Kostarike, nakon što su saznali rezultat s druge utakmice, zviždali, smatrajući da su ih Španci "prodali" i namjerno izbacili.

Španci su ovako izbjegli Hrvatsku u osmini finala, te Brazil u eventualnom četvrtfinalu. Umjesto toga, "Crvena furija" će u narednoj rundi igrati protiv Maroka, a Nijemci smatraju da su u toj računici imali i namjerno izbacivanje "Elfa".


Njemački mediji ogorčeni su nastupom reprezentacije. Bild je objavio tekst sa naslovom "Kakva sramota! Izbačeni smo", uz naglašavanje činjenice da je "Elf" dva Mundijala zaredom ispadao u grupnoj fazi.

Sramotno smo izgubili od Japana, remizirali protiv Španjolske i onda pobijedili uvjerljivo Kostariku - navodi Bild.



Bild: Izbačeni smo. Screenshot

Ništa bolji nisu ni ostali njemački mediji, koji kritikuju "Elf" i selektora Hansija Flika (Flick).

Gotovo je, gotovo, Njemačka je ispala sa Svjetskog prvenstva - piše "Sport1", koji je istakao kako je Njemačka ispala i zbog poraza Španije od Japana.

"Kicker" je imao mnogo kritika na račun igrača, navodeći da su izgledali prestravljeno i da su buljili u prazno dok su sjedili na klupi za rezervne fudbalere.

"SportsSchau" je pisao o savršenoj blamaži i ispadanju "Elfa".

Drugi put od 2014. godine Nijemci su napravili kompletne budale od sebe i ispali u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva - piše "SportsSchau" koji je kao glavnog krivca za blamažu označio selektora Flika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.