Reprezentacija Argentine je, prema kladionicama, treća momčad s najviše šansi za osvajanje Svjetskog prvenstva.
"Gaučosi" u Katar stižu s velikim očekivanjima, a prije utakmica i treninga imat će poseban ritual - peći će svoj tradicionalni roštilj koji nazivaju asado.
Argentinci su kao svoju bazu odabrali studentski dom u kompleksu Qatar Universityja upravo da bi mogli peći roštilj. Sa sobom su iz Argentine donijeli dovoljne količine tamošnjeg mesa koje će pripravljati posebno odabrani kuhar i njegovi pomoćnici.
Diario Ole piše da su sa sobom ponijeli 900 kila mesa.
- Jedenje roštilja nije isto kao da pijemo vino. Nekad čak ni ne jedemo meso, iako ga svi obožavamo. Radimo te roštilje kako bismo stvorili zajedništvo u momčadi - objasnio je argentinski selektor Lionel Skaloni (Scaloni.
Argentina otvara SP u utorak susretom protiv Saudijske Arabije, a u njenoj grupi su još Meksiko i Poljska