SERIJA A

Napoli bez Kvarachelije napravio preokret u Bergamu

Gruzijac je ove sezone postigao osam golova i zabilježio 10 asistencija u Seriji A i Ligi prvaka, ali je Spaleti pronašao adekvatnu zamjenu za njega - Eljifa Elmasa.

O Napolijevom mentalitetu govori i činjenica da je ovo bio peti meč ove sezone u kojem je ekipa Lučana Spaletija uspjela da preokrene meč u svoju korist. Twitter

G. Š.

5.11.2022

Ako je neko i sumnjao, više nema pravo to da čini. Napoli ima šampionski mentalitet, što je pokazao i u derbiju protiv Atalante u kojem je bio oslabljen za svog najboljeg igrača u dosadašnjem toku sezone Hviču Kvaracheliju - 2:1 (2:1).

Gruzijac je ove sezone postigao osam golova i zabilježio 10 asistencija u Seriji A i Ligi prvaka, ali je Spaleti pronašao adekvatnu zamjenu za njega - Eljifa Elmasa. Makedonski reprezentativac je potvrdio preokret Napolitanaca u 35. minutu, nakon dodavanja najboljeg igrača utakmice Viktora Osimena. 

Atalanta je vodila od 19. minuta golom Ademole Lukmana, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačio upravo Osimen poslije dodavanja Pjotra Zjelinskog. O Napolijevom mentalitetu govori i činjenica da je ovo bio peti meč ove sezone u kojem je ekipa Lučana Spaletija uspjela da preokrene meč u svoju korist, pa sada ima čak osam bodova prednosti od večerašnjeg protivnika koji se nalazi na drugom mjestu Serije A.

Tablice omogućuje Sofascore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.