LIGA PRVAKA

Džeko večeras dočekuje Salihamidžića: Dijamant predvodi napad Intera

Domaćinima će večeras nedostajati povrijeđeni Romelu Lukaku i Brazilac Dalbert, a s druge strane terena Julian Nagelsman (Nagelsmann) nema kadrovskih problema

Edin Džeko. Agencije

Piše: G. Š.

7.9.2022

Večeras su na programu utakmice 1. kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Najzanimljiviju utakmicu od 21 sat  igraju Inter našeg Edina Džeke (36) i Bajern našeg Hasana Salihamidžića (45) u okviru grupe C.

Prema posljednjim najavama iz Milana, Dijamant će predvoditi napad Intera. Domaćinima će večeras nedostajati povrijeđeni Romelu Lukaku i Brazilac Dalbert, a s druge strane terena Julian Nagelsman (Nagelsmann) nema kadrovskih problema.

Inače, dva velikana evropskog fudbala su se u ovome vijeku „sudarila“ ukupno devet puta, a naravno, najviše se pamti finalni susret Lige prvaka iz 2010. godine, kada je ekipa koju je tada predvodio Žoze Murinjo (Jose Mourinho) slavila s 2:0, na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu. Od tada Bajern čeka osvetu. 

Inter i Bajerna su se posljednji put u Ligi prvaka sastale u sezoni 2010/2011 u osmini finala. Oba tima su kao gosti ostvarili pobjede, a Inter je na kraju prošao dalje zbog pravila gola u gostima.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 4.20. Pogledajte ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.