MANČESTER JUNAJTED

Otkriveno kako je Ten Hag "kupio" svoje igrače za derbi protiv Liverpula

"Daily Mail" piše da su igrači tada prihvatili stav trenera te da mu je kazna pomogla da zaradi puno poštovanje svojih igrača

Važno je da i trener tjelesno bude jako dobro pripremljen. Arhiva

G. Š.

24.8.2022

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag kaznio je svoju ekipu nakon ponižavajućeg poraza protiv Brentforda (4:0) tako što su morali doći na trening u nedjelju koja im je po raspored trebala biti slobodna. "Daily Mail" piše da su igrači bili jako nezadovoljni zbog takve kazne, a dodatno su bili ljuti zbog toga što im je Ten Hag rekao da će na treningu morati istrčati 14 kilometara.


Odgovoran za poraz

Tih 14 kilometara Ten Hag nije slučajno odabrao. Bila je to poruka igračima što im je činiti, jer je menadžer Junajteda znao da su njegovi igrači protiv Brentforda istrčali točno 14 kilometara manje od svojih protivnika. I da je to jedan od razloga tako sramotnog poraza. Međutim, Ten Hag je došao na trening, stao uz igrače i zajedno s njima istrčao tih 14 kilometara, stavljajući im do znanja da je i on kao trener jednako odgovoran za poraz.

Pomenuti engleski dnevnik piše da su igrači tada prihvatili stav trenera te da mu je kazna pomogla da zaradi puno poštovanje svojih igrača.

Sjajan psiholog

U tekstu piše da se Ten Hag, koji je davno prestao biti igrač i koji ima 52 godine, jako mučio izdržati ritam trčanja uz igrače, ali da nije odustao. Plodovi takvog rada i odnosa vidjeli su se već u sljedećem kolu u kojem je Junajted tempom i sprintevima razbio Liverpul.

Igrači su stali uz trenera, to su jasno pokazali. A Ten Hag se pokazao kao sjajan psiholog, ali i potvrdio koliko je katkad važno da i trener tjelesno bude jako dobro pripremljen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.