OLD TRAFORD

Ten Hagova rekonstrukcija tima ne ide po planu

Veznom redu Mančester junajteda ovog ljeta slijedi ozbiljna rekonstrukcija

Erik Ten Hag. Arhiva

G. Š.

15.6.2022

Nemanja Matić otišao je u Romu, Pol Pogba odlazi u Juventus, Džesi Lingard i Huan Mata su slobodni i traže nove klubove... Veznom redu Mančester junajteda ovog ljeta slijedi ozbiljna rekonstrukcija. Sigurni su samo Fred, Bruno Fernandeš i Skot Mektomini. Drugu šansu bi trebalo da dobije i Doni van de Bek koji se vratio sa pozajmice iz Evertona. To su tek četvorica igrača sredine terena.


Pregovori sa Barsom

Pojačanja su neophodna, a novi trener Erik Ten Hag ima želje koje će klub pokušati da mu ispuni. Nizozemac želi „svoje dijete“ Frenkija de Jonga i danskog reprezentativca Kristijana Eriksena koji je slobodan igrač.

Ten Hag je lansirao De Jonga u Ajaksu poslije čega je mladi Nizozemac za 86.000.000 eura prešao u Barcelonu. Trebao je da bude dugogodišnji stub Barsine igre i plejmejker kakav se čekao od odolaska Ćavija, ali se i on utopio u sivilo koje je zavladalo u katalonskom gigantu posljednjih godina.

Dolazak Ćavija na klupu je oživio Barsu i De Jonga, ali ogromna finansijska šteta koju je napravilo prethodno rukovodstvo je natjeralo aktuelne čelnike kluba da stave Nizozemca na transfer listu. Barsi je do 30. juna potreban veliki novac od prodaje igrača i riješeno je da se žrtvuje De Jong čija vrijednost je među najvećima. Trener Ćavi bi ga rado zadržao, ali shvata i ekonomske interese kluba...

Mančester junajted i Ten Hag su vidjeli šansu i krenuli u misiju dovođenja nizozemskog veziste. Prva ponuda je glasila 60.000.000 eura, plus 20.000.000 kroz bonuse. Barsa je odbila i očekuje makar 80.000.000 eura - fiksno. Ali, vrijeme ne radi za Katalonce. Imaju još dvije sedmice da sakupe veliki novac. Na ruku im ne ide ni stav De Jonga kojem se nigde ne žuri i zadovoljan je u Španiji.

- Uvijek ste počastvovani kada se klubovi interesuju za vas. Ali, trenutno sam u najvećem klubu na svijetu, lijepo mi je i nema nikakvih novosti, rekao je Frenki de Jong.

Možda je u pitanju i pritisak Ten Haga preko igrača da Barsa popusti i da prihvati ono što joj se nudi. Iako igrač nijednom prilikom nije istakao da bi volio da pređe u Junajted.


Ponuda za Eriksena

Pored De Jonga, Mančester junajted radi i na dovođenju Kristijana Eriksena kojem je istekao ugovor sa Brentfordom i slobodan je igrač. Crveni đavoli su Dancu spremili ponudu koja nije baš ubjedljiva. Ugovor na godinu plus opcija za nastavak saradnje. Nakon što je potpuno oživio karijeru, Eriksen se nada boljim ponudama i jačim ugovorima. Spominje se i povratak u Totenhem...

Ako ne pojača ponude Mančester junajted bi opet mogao da izgubi mnogo vremena u ljetnjem prijelaznom roku na igrače koji neće doći i da onda po navici uđe u panične kupovine u finišu pijace.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.