MANCHESTER EVENING NEWS

Junajted se želi riješiti Ronalda

Portugalac na izlaznim vratima Old Traforda

Ronaldo: Najgora forma u karijeri. AFP

A. V.

11.4.2022

Kristijano Ronaldo (Cristiano) jedna je od glavnih tema na Otoku, nakon što je poslije utakmice s Evertonom udario autističnog dječaka po ruci i razbio mu telefon.

Taj incident je samo slikovit opis onoga što se događa Portugalcu u Junajtedu i njegovog cjelokupnog stanja. Daleko je od prave forme, totalno izvan fokusa, a klub i navijači više nemaju strpljenja.

Manchester Evening News tako donosi ekskluzivu da se klub već na ljeto želi riješiti igrača koji ima ugovor do ljeta 2023. Kako je sve izvjesnije da Junajted neće igrati u Ligi prvaka iduće godine, na Old Trafordu smatraju da je to jedan od glavnih argumenata da Ronaldo pristane na raskid ugovora i da promijeni sredinu.

Dogodi li se to, Junajted će uštedjeti 17.4 miliona eura po sezoni, što nije nezanemariva svota. Navodi se i kako se Portugalac  također ne uklapa u vizije kluba te da novi trener koji dođe poslije Rangnika (Rangnick), ko god to bio, neće željeti u timu nekadašnju superzvijezdu koja ne može prihvatiti da je njeno vrijeme prošlo. 

Mančester junajted trenutno drži sedmu poziciju u Premijer ligi, za vodećim Sitijem zaostaje čak 23 boda, a u posljednjih deset utakmica ima tri pobjede, pet remija i dva poraza.

Ronaldo je u 2022. godini dao četiri pogotka. Od 25 utakmica koje je odigrao u ligi ove sezone, u njih čak 17 nije postigao nijedan go, što je dovoljno za bijes i navijača i uprave kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.