FUDBALSKA PIJACA

Real Madrid sprema rekordan transfer za ljeto 2023. godine

Primarna meta "Kraljeva" je Kilijan Mbape (Kylian Mbappé), a mnogi mediji vće dugo navode da je taj posao zaključen i da se čeka samo zvanična potvrda

Džud Belingem. Mozzartsport

G. Š.

29.3.2022

Real Madrid polako, ali sigurno sprema potpuni remont veznog reda. Primarna meta "Kraljeva" je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), a  mnogi mediji vće dugo navode da je taj posao zaključen i da se čeka samo zvanična potvrda. Međutim, predsjednik Real Madrida Florentino Perez i na drugim transferima. Madriđanima je možda i ponajviše potrebna rekonstrukcija u veznom redu koji je poprilično ostario i zreo je za remont.


Igračka križaljka

Luka Modrić je i dalje vrhunski igrač, no treba imati na umu da mu je već 36 godina. Toni Kros (Kroos) je četiri godine mlađi, ali na Santijago Bernabeu brinu za njegovo "energetsko stanje". Nijemac djeluje prilično istrošeno i čak je u nekim intervjuima govorio o prezasićenosti. Pritom, ugovor mu ističe za godinu... Kada se tome doda da ni Kazemiro (Casemiro) nije "u piku", odnosno da će uskoro krenuti silaznom putanjom, jasno je da Madriđani moraju brzo djelovati.

Postoje najave da je Perez već ima načelan dogovor sa Monakom oko Oreljana Čuamenija (22), a kada se radi o onom kreativnijem dijelu veznog reda onda je ime supertalentovanog Engleza Džuda Belingema (Jude Bellingham) sve češće na usnama vodećih ljudi španskog velikana. Kako navodi njemački "Bild", Real za sada nema namjeru da kreće po Belingema, ali ga ima na umu za ljeto 2023. Do tada je potrebno obezbijediti ozbiljna sredstva, jer procjene su da bi to mogao da bude novi najveći transfer u historiji "Kraljevskog kluba". Dakle, veći i od Azarovog (Eden Hazard) koji je plaćen 115.000.000 eura.


Odlična statistika

Belingem ima tek 18 godina i već dvije godine iskustva igranja na vrhunskom nivou u dresu Borusije Dortmund. Nevjerovatno je sazreo u posljednjih nekoliko mjeseci, na terenu djeluje u najmanju ruku kao da mu je 25 i sve se to reflektuje kroz brojke. Ove sezone strijelac je bio šest puta i namjestio čak 13 golova. Nezamjenjiv je u prvom timu, prava žila kucavica njemačkog tima, s ozbiljnim liderskim sposobnostima.

Očito da su sve to registrovali u Madridu i da imaju ozbiljne pretenzije. S eventualnim dolaskom Belingema, odnosno prošlogodišnjim angažovanjem Eduarda Kamavinge (Camavinga - 19), te sa Fede Valverdeom (Federico - 23) koji je već bitan šaraf na Bernabeuu, nema sumnje da bi Real značajno "umio" i podmladio vezni red.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.