DOBILI SUDSKU PARNICU

Beograđani moraju Fiorentini isplatiti više od 700.000 eura

Problem je nastao jer Crvena zvezda nije ispoštovala dogovor koji je sklopila s Fiorentinom nakon transfera Alekse Terzića

Problem nastao nakon transfera Alekse Terzića. Arhiv

M. K.

6.9.2021

Italijanski prvoligaš Fiorentina dobila je sudsku parnicu protiv Crvene zvezde.

Naime, klub iz Firence tužio je bivšeg evropskog prvaka zbog transfera koji se dogodio još 2019, kada su popularne "Viole" kupile lijevog beka Aleksu Terzića za 1,7 miliona eura.

Zvezda je pri tome tražila da se novac ne uplaćuje na njen račun, nego na račun jedne njemačke banke, što su Italijani i uradili s prvom ratom, ali je druga rata završila na Zvezdinom računu, zbog čega su klubovi postigli dogovor da će Fiorentina taj isti iznos (oko 600.000 eura) koji je zalutao direktno na račun kluba iz Beograda, uplatiti i na račun njemačke banke, a u međuvremenu će Beograđani vratiti Fiorentini novac koji je slučajno završio na njihovom računu.

Problem je nastao jer je Fiorentina ispoštovala dogovor, ali Zvezda nije i zadržala je obje uplate, i onu na klupskom i onu na računu njemačke banke, pa je član Serije A pokrenuo tužbu pred arbitražnim FIFA-inom sudom i pobijedio. 

Prvak Srbije će tako morati Fiorentini vratiti ratu od 600.000 eura, te penale od 119.000 eura i zatezne kamate od aprila ove godine do dana uplate, prenijeli su srbijanski mediji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.