NOVI KIKS UKRAJINE

Spektakularan finiš utakmice u Nur Sultanu: Kazahstan sjajnim golom izbjegao poraz

Rezultat koji odgovara reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Detalj s utakmice u Nur Sultanu. UEFA

E. Ćosić

1.9.2021

Nevjerovatan meč u Nur Sultanu, gdje je selekcija Kazahstana u šestoj minuti nadoknade izbjega poraz od favorizirane Ukrajine, koja je prethodno u trećoj minuti sudijskog vremena došla do 2:1.

Završilo je na kraju 2:2, iako je Ukrajina čak dva puta vodila, a do drugog vodstva stigla je bila u 93. minuti utakmice. Ipak, slavlje Ukrajinaca sjajnim golom sprječava Valiullin, koji je u 96. minuti postavio konačnih 2:2.

Povela je Ukrajina već u 2. minuti kada je Roman Jaremčuk (Yaremchuk) postigao spektakularan gol. Smirio je sjajno jednu loptu i primio je na prsa, a potom je uhvatio fenomenalan volej i matirao golmana domaćih za 0:1.

Nizale su se potom šanse za Ukrajinu, ali sve su gosti promašivali, a u nekoliko navrata je imao Kazahstan i sreće jer se tresao okvir gola. Uprkos nastavku dominacije Ukrajine, u 74. minuti šok za favoita ovog meča. Ruslan Valiulin (Valiullin) pogađa za poravnanje rezultata. Ponovo je napadala Ukrajina, a do gola i drugog vodstva stigla je u 93. minuti Danilo Sikan (Danylo). 

I kada su Ukrajinci mislili da će upisati vrijedna tri boda, Valiullin u 96. postiže sjajan gol, te tako donosi radost Kazahstanu, ali i Bosni i Hercegovini kojoj je Ukrajina glavni protukandidat za 2. mjesto u našoj grupi.

Trenutno Ukrajina ima tri boda više od BiH, ali i čak dvije utakmice više. Podsjećamo, naša selekcija večeras od 20:45 sati igra protiv Francuske.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.