ŠVEĐANI IDU DALJE

Telin: Nije bilo lagano, naučili smo dosta iz prvog meča

Trener Elfsborga zadovoljan partijom njegovih izabranika

Telin: Velež je dobra ekipa. SCSPORT

E. Ćosić

12.8.2021

Trener Elfsborga Džimi Telin (Jimmy Thelin) nakon pobjede njegovih izabranika protiv Veleža (4:1) rekao je da susret nije bio nimalo lagan i da su njegovi igrači imali sreću da u uvodu prvog i drugog dijela postignu golove.

Telin je rekao kako se trudio da ekipa što više nauči iz prve utakmice ovih rivala u Borasu, jer im je mostarska ekipa do njihovog prošlosedmičnog okršaja bila nepoznanica. Također je rekao kako je Velež dobar tim koji je izuzetno snažan u igri jedan na jedan.

- Bila je ovo teška utakmica i nije bila nimalo jednostavna. Mi smo dosta toga vidjeli i naučili iz prvog meča i koja također nije bila lagana. Radili smo mnogo na pripremi ove utakmice, a mi smo imali sreće da rano dođemo u vodstvo, zatim postignemo i drugi gol i tako preživimo prvo poluvrijeme - rekao je Telin i nastavio:

- Gol u drugom poluvremenu nam je mnogo olakšao meč i imali smo sreće da smo brzo postigli gol. Bilo je mnogo dobrih duela na terenu, Velež je dobar u igri jedan na jedan, ali rani golovi su dali veliku prednost našem timu - zaključio je trener Elfsborga.

Švedski tim će u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu igrati protiv Fejnorda koji je i u uzvratnom meču sa 3:0 bio bolji od Lucerna, te sa ukupnih 6:0 izborio posljednju rundu kvalifikacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.