GRUPA D

Okršaj starih rivala: Bitka za Britaniju na Vembliju

U slučaju pobjede Englezi će osigurati osminu finala Evropskog prvenstva

Sautgejt je dobro pripremio ekipu. UEFA

Piše: M. Kadić

18.6.2021

Bitka za Britaniju, kako to na Otoku vole reći, odigrat će se večeras na Vembliju u 2. kolu Grupe D Eura 2020, a akteri su naravno selekcije Engleske i Škotske.

Česi i Englezi u grupi vode sa po tri boda, dok Hrvati i Škoti još nisu osvojili bodove, što znači da izabranici Gereta Sautgejta (Gareth Southgate) večeras pobjedom nad starim rivalom mogu osigurati nokaut fazu.

- Škotska obično igra u formaciji 3-5-2 ili  3-4-3, tako da ćemo dobro poraditi na tome.  Namjestit ćemo naše napadače tako da će protivnik u odbrani imati mnogo problema. Hrvatska je igrala u formaciji 4-3-3. Škotska bi mogla izgledati drugačije tokom meča. Oni često mijenaju pozicije igrača, morat ćemo se tome prilagoditi, smatra selektor Engleske.

Nosioci igre u ekipi Škotske, Endi Robertson (Andy) i Skot Mektominej (Scott McTominay)  morat će kao i ostatak tima odigrati savršen meč, ako žele da protiv favorizirane Engleske ostvare neki povoljan rezultat.

Selektor Škotske Stiv Klark je donio odlične vijesti pred susret sa Englezima.

- Kiran Tirni (Kieran Tierney) je spreman i igrat će protiv Engleske, rečenica je koja je obradovala škotske navijače koji će večeras sigurno pružati gromoglasnu podršku svom timu u Londonu.

Posljednji duel ove dvije selekcije desio se 2017. u kvalifikacijama za Mundijal, bilo je 2:2 u Glazgovu.

Stadion Vembli, London: Engleska - Škotska (21 sat).

Mogući sastavi:

ENGLESKA: Pikford ( Pickford); Tripier (Trippier), Stons (Stones), Mings, Šou (Shaw); Filips (Phillips), Rajs (Rice); Foden, Mount, Sterling; Kejn (Kane).

ŠKOTSKA: Maršal (Marshall); Hendri (Hendry), Henli (Hanley), Tirni  (Tierney); Odonel (O’Donnell), Mekdžin (McGinn), Mekgregor (McGregor), Mektominej (McTominay), Robertson; Nisbet, Adams.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Engleza daje kvotu 1,35, dok je kvota na pobjedu Škota 9,50. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.