KVALIFIKACIJE ZA SP

"Trikolori" pobjedom u Kazahstanu najavili meč sa "Zmajevima" na Grbavici

Prva pobjeda Francuza u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru

Detalj s meča u Nur-Sultanu. AFP

Piše: A. M.

28.3.2021

Reprezentacija Francuske upisala je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. "Trikolori" su nakon remija u prvom kolu protiv Ukrajine u Parizu, danas kao gosti savladali Kazahstan 0:2.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Za vodstvo je u 19. minuti pogodio Usman Dembele (Ousmane) na asistenciju Entonija Marsijala (Anthony Martial) nakon sjajnog poteza napadača Mačester junajteda kojim je efektno iz igre izbacio jednog fudbalera Kazahstana. Konačan ishod meča postavio je Sergij Malij (Sergiy Maliy) autogolom minut prije odlaska na odmor.

Mogli su Francuzi i ubjedljive slaviti, ali Kilijan Mbape (Kylian Mbappé) nije uspio iskoristiti jedanaesterac u 77. minuti. Njegov udarac sa bijele tačke odličnom intervencijom zaustavio je golman Kazahstana Aleksandr Mokin.

Francuzi su sa četiri boda i utakmicom više od ostalih selekcija lideri grupe D, dok je Kazahstan posljednji bez bodova. BiH, Finska i Ukrajina imaju po bod.

Upravo su "Trikolori" sljedeći protivnik "Zmajeva" u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Utakmica se igra u srijedu na Grbavici s početkom u 20 sati i 45 minuta. Večeras u istom terminu Ukrajina dočekuje Finsku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.