LIGA PRVAKA

Atalanta traži Realov skalp, Borusija čeka Mančester siti

U Budimpešti Nijemci traže iznenađenje protiv zahuktalog tima Pepa Gvardiole

Bergamo: Veliki izazov za Italijane. Agencije

Piše: N. D.

24.2.2021

Dvije utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se večeras. Atalanta u Bergamu u prvom ogledu ove faze dočekuje Real Madrid sa željom da uzme veliki skalp.

Ekipa Đan Pjera Gasperinija (Gian Pier) izborila je četvrtfinale prošlosezonskog turnira gdje je izgubila od PSG-a. Bili su nekoliko minuta od prolaza dalje, nisu uspjeli, a sada je pred njima ponovo veliki favorit.


- Nećemo promijeniti karakteristike naše igre, jer su nas one dovele ovdje u Ligi prvaka. Međutim, jasno je da kada igraš protiv timova na ovom nivou, moraš da uvedeš neke mjere i da budeš oprezan - rekao je Gasperini.

Real Madrid nije moćna snaga ove sezone, ali to je pobjednička ekipa. Tim Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) nalazi se u nizu od četiri pobjede.

I Atalanta je bez poraza u pet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, a na tri posljednje utakmice su slavili, pa je optimizam itekako prisutan na obje strane.


U večerašnjem susretu Borusija Menhengladbah će ugostiti Mančester siti na Puškaš Areni u Budimpešti. Težak izazov za njemački tim s obzirom na veoma dobru formu izabranika Pepa Gvardiole (Guardiola).

Mančester siti nije poražen od 21. novembra. Oni su u nizu od 25 utakmica bez poraza u svim takmičenjima pa je jasno šta očekuje Borusiju.

Nijemci se ne mogu pohvaliti dobrom formom. Njihov trener Marko Rose (Marco Rose) već je objavio da tokom ljeta ide u Dortmund, a čini se da je ekipa uzdrmana. Posljednje tri utakmice nemaju pobjedu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.