ENGLESKA

Ludnica na Gudisonu, Everton nakon produžetaka bolji od Totenhema

Strijelci bili izuzetno raspoloženi

Kejn i Son: Nevjerica nakon poraza. Twitter

N. Demirović

10.2.2021

Mančester siti je u FA Kupu lako na gostovanju savladao Svonsi (1:3), potom je potom je Lester bio bolji od Brajtona (1:0), a onda i Šefild protiv Bristola (1:0). Ljepotica je ostavljena za kraj.

Everton je na Gudisonu dočekao Totenhem i prštalo je na sve strane. Golovi, preokreti, produžeci baš kako to dolikuje engleskom fudbalu. Na kraju je slavio Everton nakon 120 minuta igre. Bilo je 5:4.

Otvaranje je donijelo vodstvo gostiju preko Davinsona Sančeza (Sanchez), ali su domaći imali brzi odgovor. Dominik Klavert-Levin (Dominic Calvert-Lewin), Rišalison (Richarlison) i Gilfi Sigurson (Gylfi Sigurdsson) svojim golovima su u samo sedam minuta kreirali preokret pred kraj prvog dijela. Svari je ublažio Erik Lamela koji je u sudijskog nadoknadi prvih 45 minuta pogodio za 3:2.



Slavlje igrača Evertona. Twitter

Ludnica na Gudisonu je nastavljena u drugom dijelu. Sančez je izjednačio na 3:3, ali je i Rišalison pogodio drugi put za novi deficit tima Žozea Murinja (Jose Mourinho). Za izjednačenje se ukazao Hari Kejn (Harry Kane) sedam minuta prije kraja i tako odveo utakmicu u produžetke.

Tamo je svoj trenutak inspiracije imao Bernard. Pogodio je na asistenciju Sigursona za konačnih 5:4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.