ROMA

Sabatini: Džeko je kapiten, postigao je više od 100 golova i čemu uopće sada ovakva priča?

Treneri ponekad donose ovakve odluke kako bi povećali autoritet u svlačionici, ali stvari moraš brzo završiti i vratiti se u normalu

Džeko je veliki profesionalac, koji nikada nije pravio probleme. Arhiva

G. Šumar

9.2.2021

Nekadašnji sportski direktor Rome Valter Sabatini (Walter) izjavio je da trener Rome Paulo Fonseka (Fonseca) nije trebao poniziti našeg asa Edina Džeku.

- Pristrasan sam jer sam ga kupio za Romu... - rekao je Dabatini i dodao:

- Edin je veliki profesionalac, nikada nije pravio probleme. Ako je i bilo problema u svlačionici, posljedice nisu mogle biti tako velike. Sjećam se da je za dvije godine čak četiri puta prodat, a svaki put je odlučio ostati u Rimu. On je kapiten, postigao je više od 100 golova i čemu sada ovakva priča o Džeki uopće?. Zašto postoji samouništenje čitave sredine zbog stava trenera koji je dobar? Treneri ponekad donose ovakve odluke kako bi povećali autoritet u svlačionici, ali stvari moraš brzo završiti i vratiti se u normalu. Naravno, sve govorim pod pretpostavkom da Džeko nije bio toliko nepravedan da se ne može vratiti. Ja sam neko ko poznaje svlačionicu i znam da se nije moglo desiti ništa tako ozbiljno da tako važnog igrača skloni iz ekipe. Kapiten se ne ponižava, osim ako ne učini nešto baš veliko, zaključio je Sabatini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.