REPREZENTACIJA

Demirović pred debi u "A" selekciji: Nikad se nisam plašio konkurencije

Demirović: Nisam još imao priliku da igram, ali sam uvijek sanjao da ću jednog dana nastupati za „A“ reprezentaciju. NSBiH

Piše: G. Š.

10.11.2020

Naš reprezentativni napadač iz Frajburga Ermedin Demirović (22), pored Amara Gojaka, još je jedan od predvodnika nove generacije naših najboljif fudbalera i u budućnosti bi trebao biti okosnica seniorske reprezentacije. Već ima iskustva kroz nastupe u mlađim reprezentativnim selekcijama, međutim biti dio najboljeg nacionalnog tima ipak je velika čast, ali i obaveza.

- Ja sam već jednom bio na okupljanju i evo sada sam po drugi put tu, rekao je Demirović i dodao:


- Nisam još imao priliku da igram, ali sam uvijek sanjao da ću jednog dana nastupati za „A“ reprezentaciju. Za mene je to velika stvar i bit ću zadovoljan ako provedem i jedan minut na terenu.

Kada poredi atmosferu u „U-21“ i „A“ selekciji, ovaj mladi napadač ističe:

- U mladoj selekciji smo uglavnom svi vršnjaci i razmišljamo da jednog dana budemo dio „A“ tima. Možda smo malo opušteniji dok je ovdje ipak ozbiljnija atmosfera. Neću reći da smo tamo bili neozbiljni, međutim ovdje sam među najmlađima i naše je da budemo mirni, dobro radimo i upijamo sve savjete koje dobijemo bilo od stručnog štaba ili starijih igrača“.

Nakon mlade reprezentacije, ono što posebno raduje Ermedina Demirovića jeste prilika da ponovo igra sa Gojakom:

- Mi smo bili cimeri, dobro se slažemo i da sam birao s kim bih da igram iz U-21, to bi bio upravo Gojak.

 

Konkurencije se ne plaši jer smatra da mu to može pomoći u građenju njegovog fudbalskog puta:

- Nikad se nisam plašio konkurencije. Normalno je da imam veliki respekt prema svima, znam da sam ja mlađi ovdje i da se trebam dokazivati. Poštujem sve igrače ali i sam od sebe očekujem puno. Prije svega da odigram dobro ako dobijem priliku protiv Irana i da se upišem u listu strijelaca. Bio bih presretan, zaključio je Demirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.