ISLAND

Engleski reprezentativci prekršili korona-pravila i u hotel doveli djevojke

Upoznali smo se preko interneta, rekla je Nadia

Nadia: Bila je to dobra noć, naravno. Društvene mreže

Avaz Sport

9.9.2020

Nakon utakmice engleske nogometne reprezentacije na Islandu, u prvom kolu Lige nacija, odlučili su se malo (previše) opustiti Mejson Grinvud (Mason Greenwood) i Fil Foden (Phil). Mladi, ludi, znate kako to već ide, ali... Pravila se ipak ne smiju kršiti. Jasno je, kako po pravilima UEFA-e, tako i po internim propisima u Gordom Albionu, navedeno da se u hotel ne smije dovoditi pratnja.


Korona-pravila postrožila su ionako stroge kriterije karantene, u kojima su reprezentacije i inače za vrijeme njihovih okupljanja. Ipak, navedenom dvojcu to nije smetalo pa su nakon dvoboja pozvali dvije djevojke u njihovu hotelsku sobu. One su i došle, četvorka se zabavila, a neke su snimke i audio-zapisi iskrsnuli na društvenim mrežama.


Pošto se u današnje vrijeme sve o svakom zna, poznati su i identiteti dvije Islanđanke koje su posjetile nogometaše Mančester junajteda (Grinvud), odnosno njegova gradskog rivala Fodena.

Jedna od djevojaka je Nadia Sif Lindal Gunarsdotir (Gunnarsdottir) koja ima 20 godina, a upravo je ona snimala razgovor putem "Snapchata" s Grinvudom i Fodenom. Mlada manekenka je otkrila kako se dopisivala s Grinvudom samo nekoliko dana prije nego će Engleska doputovati na Island, a s njom je bila i njena rođakinja Lara Klausen (Clausen - 19).


- Upoznali smo se preko interneta. Razmjenjivala sam poruke s Mejsonom nekoliko dana prije nego što su stigli ovdje. Znali su da moraju u karantenu, ali zaključile smo da su, budući da su već na Islandu, bili testirani i da će sve biti u redu - rekla je Nadia, te dodala:


- Bila je to dobra noć, naravno. Nas četvero provodili smo vrijeme zajedno i upoznavali se. Bili su fini dečki. Stvarno, stvarno lijepo - dodala je.


Njena rođakinja Laura također je engleskim novinarima otkrila da se radi o izuzetno finim i pristojnim momcima i da je sve bilo super, ali prihvaća da nije bilo odgovorno da se u vrijeme pandemije koronavirusa viđaju u sobi.

- Nikad nisam iskusila neko ovakvo sranje. Kad sam krenula natrag, pozvali su me i vikali, "dolazi ovdje, vraćaj se". Osjećala sam se kao eskort djevojka, rekla je Lara.

Obje su bile na policiji gdje su dale svoje iskaze. Nadia je poznata u svojoj zemlji jer je prošle godine bila pobjednica na izboru najljepše djevojke na islandskom sveučilištu, prenose Sportske novosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.