MAĐARSKA

(Ne)prijateljska utakmica u Pečuhu: Huligani se potukli nasred terena

Policija koja je stigla na mjesto događaja uhvatila 41 hrvatskog i tri mađarska navijača

Makljaža nije bila nimalo bezazlena. Jozef Kurdi / Facebook

A. Ču. / Avaz.ba

10.2.2020

Fudbaleri hrvatskog drugoligaša Cibalije bruse formu uoči nastavka 2. HNL i pokušaja da se spase ispadanja, ali i gašenja kluba koji je u neizvjesnoj situaciji. 

U subotu je tako Cibalija skoknula do dva sata udaljenog Pečuha u Mađarskoj i izgubila od tamošnjeg trećeligaša 3:1, no najmanje se u mađarskoj Baranji pričalo o nogometu, piše 24sata.hr. 

Za vrijeme utakmice nasred travnjaka u kampu Kovačtelepi došlo je do masovne tučnjave huligana iz redova vinkovačkih Ultrasa i domaćih. 

- Policija je u 12:15 obaviještena da su se mađarski i hrvatski navijači potukli tokom prijateljske utakmice PMFC-a i Cibalije na nogometnom igralištu u Pečuhu. Policija koja je stigla na mjesto događaja uhvatila je 41 hrvatskog i tri mađarska navijača u vezi s tučnjavom i potom ih privela. Mjere protiv njih su u toku. Policijska uprava Pečuh procesuira slučaj zbog masovne tučnjave i nereda - stoji u saopćenju policije iz Pečuha. 

Ni klub iz Pečuha, a ni Cibalija ni slova nisu napisali o makljaži nasred terena, no materijali jednoga mađarskog fotografa otkrili su detalje. Koristile su se šipke, komadi drveta i slično hladno oružje, a osiguranja nije bilo nigdje. 

Stranica "ultra_pokret_hr" na Instagramu prenijela je navodne dojmove jednog Ultrasa koji tvrdi kako su incident izazvali mađarski huligani koji su ušli na travnjak, da su Vinkovčani izvukli deblji kraj, a Mađari pobjegli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.