ENGLESKA

Vertongen junak Totenhema, Everton osvojio bod na Old trafordu

Ekipa koju s klupe predvodi Žoze Murinjo, upisala trijumf

Vertongen: Junak Totenhema. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

15.12.2019

Nogometaši Totenhema pobijedli su u gostima ekipu Vulverhemptona sa 2:1 u okviru 17. kola engleske Premijer lige. Ekipa koju s klupe predvodi Žoze Murinjo (Jose Mourinho), povela je u 8. minuti, kad je Lukas (Lucas) predriblao nekoliko domaćih odbrambenih igrača i precizno pogodio u desne rašlje za 1:0, što je, ujedno, bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti se u nastavku nisu predavali, a u 67. minuti stigli su do izjednačenja. Adama Traore snažno je šutirao i pogodio s velike udaljenosti za 1:1. Pobjedu Totenhemu donio je defanzivac Jan Vertongen (Vertonghen) u 91. minuti, kada je dočekao loptu iz kornera i precizno zabio glavom pored ukopanog golmana domaćina.

Mančester junajted na Old trafordu je, također, remizirao s Evertonom odigravši 1:1. Everton je poveo u 36. minuti, kad je Viktor Lindelof (Victor) u petercu pokušao nogom izbiti loptu nakon kornera, ali ju je poslao iza leđa svog golmana. Vrijedan bod domaćinima osigurao je Mejson Grinvud (Mason Greenwood), koji je, nakon sjajnog pasa u 78. minuti, prošao kroz odbranu Evertona i preciznim šutem savladao golmana gostiju za konačan rezultat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.