REPREZENTACIJA

Nemam nesuglasica s Asmirom Begovićem

N. DEMIROVIĆ

24.8.2018

Asmir Begović nije pozvan za predstojeće okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mnogi su u čudu, neki su za, a neki protiv. Neki imaju argumente, drugi ih nemaju, ali kako to kod nas biva, uvijek se nađe veza, zašto je neko kriv.

Odličan golman

Tako je, prema čaršiji, jedan od najodgovornijih za nepozivanje Begovića u reprezentaciju Kenan Hasagić, trener golmana u bh. nacionalnom timu.

Ostalo je zapisano da je Begović upravo Hasagića zamijenio na golu reprezentacije i navodno od tada se ne vole. Malo ko će reći da se desio prirodan proces, da jednog odličnog golmana, koji je opterećen povredama, na golu jedne reprezentacije zamijeni drugi, ali mladi odlični golman.

Sam Hasagić se nije oglašavao o ovim špekulacijama, a u izjavi za „Dnevni avaz“ negirao je da postoji bilo kakav problem.

- Što se tiče Begovića, s moje strane nikad nismo imali bilo kakve nesuglasice ili bilo šta vezano po tom pitanju. Odličan je golman i prijatelj. Ovom prilikom želim mu puno sreće u klubu i karijeri, a isto tako želim mu da se što prije vrati u državni tim - rekao je za „Dnevni avaz“ Hasagić.

Poštovati dres

Ipak, činjenica je da Begovića nema na popisu reprezentativaca za naredne utakmice.

- Mogu bez imalo zadrške reći da je atmosfera u reprezentaciji odlična i da imamo ekstra dobar odnos pogotovo mi, golmani. Što se tiče selektorove odluke, ona je njegova i on zna zašto je tako odlučio. To treba poštovati, a koliko sam upoznat, selektor je izjavio da za Begovića nisu zatvorena vrata reprezentacije - naglasio je Hasagić i dodao:

- Objasnio je selektor da treba da se zna red i da se poštuje nacionalni dres.

 

Razgovor telefonom  

Puno pažnje izazvala je Begovićeva objava da njega nije zvao selektor, ali posebno se nije spominjao kontakt s Hasagićem.

- Neistine su da sam protiv Begovića. Ja sam ranije u nekoliko navrata imao telefonske razgovore s njim izuzev posljednji put, kada je razgovarao sa selektorom - tvrdi nekada reprezentativni čuvar mreže.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.