NOGOMET

Di Franćesko: Koristit ću Džeku sve dok mi bude na raspolaganju

Avaz Sport

27.1.2018

Trener Rome Eusebio Di Franćesko izjavio je da će "nastaviti koristiti Edina Džeku i Emersona Palmierija", iako su u toku pregovori s Čelzijem, prenosi Football Italia.

Roma u nedjelju dočekuje Sampdoriju, nekoliko dana nakon što je odigrala neriješeno 1:1 s istim protivnikom.

- Procijenit ću da li će nam biti dostupan Daniele De Rosi, ali u svakom slučaju on vjerovatno neće početi meč - kazao je trener na pres-konferenciji.

- Diego Peroti i Stiven El Šaravi će gotovo sigurno biti u konkurenciji a vjerovatno će biti i u početnih 11. Gonalons se ne može oporaviti na vrijeme da bi igrao ovaj meč - dodao je.

Čelzi je u pregovorima da dovede Emersona i Džeku za ukupno 50 miliona eura, plus šest miliona eura bonusa. Bez obzira na to, Di Franćesco naglašava da će obojicu igrača koristiti sve dok mu budu na raspolaganju.

- Imam potpunu slobodu u svom izboru, bez obzira na pregovore. Džeko i Emerson su igrači koji su mi na dispoziciji za ovu utakmicu i nastavit ću ih koristiti kada i ako procijenim da je to dobro - istaknuo je trener Rome.

Novinare je zanimalo da li on lično očekuje da će Roma prodati dvije zvijezde u januaru, posebno Džeku koji je prošle sezone bio najbolji strijelac lige.

- Objektivno, ne znam kakva je finansijska situacija. Nisam neko ko bi trebao odgovoriti na to pitanje, to je više za direktora. Jedino što mogu reći je da imam Džeku na dispoziciji i nadam se da će biti tako do kraja sezone - zaključio je trener Rome.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.