NOGOMET

Edin Cocalić za Avaz.ba: Nadam se da će se izbor selektora što prije riješiti, Željo će uvijek biti moj klub

Cocalić: Ugovorom za Mehelen vezan do 2020.

Piše: N. KREŠTALICA

20.12.2017

Edin Cocalić, tridesetogodišnji stoper reprezentacije BiH i igrač belgijskog Mehelena, od 2010. sa uspjehom gradi svoju inostranu nogometnu karijeru. O svom trenutnom klubu, dosadašnjem dijelu karijere i reprezentaciji Bosne i Hercegovine Cocalić je govorio za portal Avaz.ba.

Balkanska kolonija

Nakon 19. odigranih kola Mehelen i ne stoji najbolje na tabeli (zauzimaju 14. poziciju), a Cocalić koji je standardni prvotimac ove ekipe govorio je  o ovoj, ali i prošloj sezoni.

Nakon prošle sezone koja je bila izuzetno uspješna, jer smo za samo jedan bod ostali bez Lige za prvaka, sa dosadašnjim dijelom tekuće sezone ipak ne možemo biti zadovoljni. Trenutno smo u donjem dijelu tabele i svakako da smo nezadovoljni. Ipak, raspon bodova između ekipa nije tako velik, tako da ćemo se sigurno pokušati primaći gornjem dijelu tabele - rekao je Cocalić.

Osim našeg reprezentativca, u Mehelenu igraju i nogometaši iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, što svakako olakšava rad u ovom klubu.

- U našoj ekipi već duži period igra veliki broj igrača sa prostora Balkana. I prije mog dolaska u "žuto-crvene", tu su bila četiri igrača sa prostora bivše Jugoslavije, a osim igrača koje ste spomenuli, tu je i trener Aleksandar Janković. Svakako da je lakše kada u svlačionici imate nekoga sa istog govornog područja - dodao je.

Cocalić je za Željezničar odigrao 88 utakmica i postigao pet pogodaka

Bogata karijera

Cocalić je u svoju nogometnu karijeru započeo na Grbavici, a nakon toga je prije Belgije igrao u Grčkoj i Izraelu. Naš reprezentativac je prokomentirao i eventualnu promjenu sredine.

- Trenutno se vidim tu gdje jesam, jer sam ugovorom vezan do ljeta 2020. godine. Ne razmišljam previše o budućnosti i trudim se da odradim svoj posao profesionalno, a ostalo dođe samo po sebi. I u Grčkoj i u Izraelu, meni i porodici bilo je lijepo te nosimo samo pozitivna iskustva - rekao je.

Izbor novog selektora je najzanimljivija tema za sve medije, a aktuelni reprezentativac je dao svoj komentar u vezi s tim te se dotakao i svog Željezničara.

- Naravno da pratim situaciju oko izbora novog selektora, ali ne bih da komentarišem o tome jer to nije moj posao. Ipak, nadam se da ćemo što prije riješiti pitanje trenera. Kada je riječ o Željezničaru, naravno da pratim sve utakmice i aktuelnosti oko kluba. Željo je moj klub i to će uvijek tako i biti - poručio je defanzivac Mehelena.

Na kraju razgovora, Cocalić je kazao da se navikao na život u inozemstvu, s obzirom na to da već devet godina igra van granica naše države, ali kaže da mu Sarajevo, bez obzira na sve, nedostaje. Također, raduje se svakom odmoru i trudi se da bude što više vremena u našem glavnom gradu sa svojom porodicom, ali i prijateljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.