NOGOMET

Ako Bilić dobije otkaz, na njegovo mjesto bi mogao doći Manćini

Avaz.ba

4.9.2017

Italijanski nogometni stručnjak Roberto Manćini glavni je kandidat za novog menadžera Vest Hem Junajteda ukoliko vodstvo kluba uruči otkaz Slavenu Biliću, prenose engleski mediji, međutim bivši igrači stali su u Bilićevu odbranu.

Vest Hem se nakon tri kola nalazi na dnu tabele s tri poraza i razlikom pogodaka 2-10 što je otežalo poziciju bivšeg hrvatskog selektora.

Engleski mediji prenose kako se Bilić prošle sedmice sastao s čelnicima kluba na kojem se raspravljalo o lošem ulasku u prvenstvo. Dio medija navodi kako je 52-godišnji italijanski stručnjak glavni kandidat za klupu "čekičara".

Međutim, Manćini je prije svega tri mjeseca preuzeo Zenit i teško je vjerovati kako će tako brzo napustiti St. Peterzburg. Posebice što se Zenit nalazi na vrhu ruskog prvenstva bez poraza u prvih osam kola. Manćini je već radio na 'Otoku', od 2009. do 2013. je vodio Mančester Siti osvojivši prvenstvo (2012.), FA kup (2011.) i FA Community Shield (2012.).

Za razliku od pojedinih medija koji već danima kalkuliraju o Bilićevom otkazu, dio igrača je stao na stranu hrvatskog stručnjaka. Bivši napadač Stiv Džons smatra kako su vlasnici kluba trebali osigurati više novaca za transfere.

"Dolazak Harta,Zabalete,Arnautovića i Javiera Hernandeza je dobar posao, ali klub je trebao dovesti još barem dva igrača. Imam osjećaj kako je suvlasnik kluba David Sulivan imao veliki utjecaj na transfere, a trebao je sve prepustiti Biliću," kazao je Džons dodavši:

"Vlasnici su kazali kako se Vest Hem seli na Olimpijski stadion kako bi klub podigli na viši nivo, međutim onda su morali uložiti više novaca na pojačanja."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.