FANTASTIČNA UTAKMICA

Zvezda i Barcelona odigrali najluđi meč sezone u Euroligi, bivši kapiten Partizana utišao Arenu

Zvezda će u narednom kolu gostovati Real Madridu, a Barcelona dočekuje Asvel

S utakmice u Beogradu. KK Crvena zvezda

E. Ć.

prije 2 sata 31 minutu

Najbolju utakmicu dosadašnjeg dijela Eurolige gledali smo u Beogradu gdje su košarkaši Barcelone nakon drame i produžetaka savladali Crvenu Zvezdu u 4. kolu s 98:94.

Zvezda je krenula dosta tromo u ovaj duel. Napadi su išli jako sporo, pozicioniranje nije bilo najbolje, a onda je na parket ušao Miloš Teodosić s kojim su napadi Beograđana imali smisla.

Šut za tri je bio na visini zadatka kod Zvezde, pa je nadoknađena nešto lošija odbrana pod košem. U prvom poluvremenu taj segment je bio na visini zadatka kod domaće ekipe.

Zvezda je na odmor otišla sa prednošću od 47:44 poslije trojke Milera-Mekintajera uz zvuk sirene.

Prava ludnica viđena je u drugom poluvremenu. Pucalo se na sve strane, napadi su bili inspirativni, a igrači raspoloženi. Drama je dostigla svoj vrhunac i čini se da je pošteno bilo da se ide u produžetke, da se uživa u još košarke (84:84).

Drama se nastavila i u produžetku, bilo je nervoznih, ishitrenih napada, Jago Dos Santos je sa linije bacanja donio Zvezdi prednost 93:90, ali je Laprovitola na 1:30 minuta do kraja pogodio trojku za izjednačenje. 

Daum je promašio, pa zatim nije dovoljno blizu stao Kevinu Panteru koji je na 53,5 sekundi pogodio novu trojku za vodstvo Barselone 96:93. Nakon što je Jago ubacio jedno slobodno bacanje, ponovo je Panter poentirao za konačnih 98:94.

Bivši kapiten Partizana je bio i najefikasniji na ovom meču s 26 poena, dok se kod Zvezde istakao Dost Santos s tri manje.

Zvezda će u narednom kolu gostovati Real Madridu, a Barcelona dočekuje Asvel.

Ostali rezultati večerašnjeg programa:

Monako - Virtus Bolonja 101:85

Anadolu Efes - Olimpijakos 91:89

Asvel - Baskonija 76:69

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.