NEOČEKIVANA VIJEST

Šok u Srbiji: Svetislav Pešić više nije selektor košarkaške reprezentacije

Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena

Svetislav Pešić. FIBA

S. S.

10.9.2024

Svetislav Pešić je potvrdio da više nije selektor Srbije i da će novo rukovodstvo koje bude izabrano u Košarkaškom savezu Srbije morati da traži novog selektora, piše Telegraf.rs.

- Predsjednik KSS-a Predrag Danilović podnio je ostavku. Kako sam razumio, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još prije Pariza saopćio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo - kazao je Pešić.

Inače, Pešić je vodio Srbiju do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

– Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi KSS, treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 sta dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.