HUMANOST NA DJELU

Veliko srce bh. diva i njegove supruge: Jusuf i Emina Nurkić grade izletište "Zmajevo srce" za djecu s invaliditetom

Nurkić je poznat po svojim humanim djelima, a zbog nove divne geste dirljivu objavu mu je posvetio Omer Isović, predsjednik Udruženja "Zmajevo srce"

Jusuf sa suprugom Eminom. Facebook

E. Ć.

17.8.2024

Bosanskohercegovačka NBA zvijezda Jusuf Nurkić i njegova supruga Emina odlučili su pomoći izgradnju kluba "Zmajevo srce".

Nurkić je poznat po svojim humanim djelima, a zbog nove divne geste dirljivu objavu mu je posvetio Omer Isović, predsjednik Udruženja "Zmajevo srce".

- Koliko samo dobra Jusuf i njegova Emina čine našem društvu.  Danas su nas posjetili u Klubu Zmajevo srce. Čuli su da pravimo izletište Zmajevo srce čiji će korisnici između ostalog biti djeca sa invaliditetom i djeca oboljela od malignih oboljenja. 

Upoznao sam ih sa projektom, da će djeca boraviti svakodnevno besplatno uz obezbijeđen besplatan doručak zahvaljujući firmana Fana iz Srebrenika i MADI iz Tešnja.

Porodica Nurkić će finansirati izgradnju montažnog objekta u kojem će navedena djeca boraviti. Veliko hvala Emini i Jusufu, jer su podržali projekat koji je jedinstven ne samo u BiH nego u svijetu. A naše je samo ono što damo - poručio je Isović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.