VEOMA ZADOVOLJNI

Prve izjave košarkaša Srbije nakon bronze, Dobrić poručio: Dobili su šta su zaslužili, neka nose drvenu medalju

Ne ulazi se u reprezentaciju poenima, svi su bili podređeni cilju, rekao je Gudurić

Avramović, Marinković, Dobrić i Gudurić. FIBA

S. S.

10.8.2024

Nakon što je košarkaška reprezentacija Srbije savladala Njemačku i osvojila bronzanu medalju, uslijedile su izjave "Orlova".

- Vanja je na svježinu igrao, imao je temperaturu pa se oporavio. To je snaga ovog tima, svako zna svoju ulogu i daje ono što se traži od njega. Jako mi je drago da smo se oporavili, pogotovo emotivno, znali smo kako je prošle godine bilo u finalu. Znamo šta se desilo, htjeli smo da vratimo i baš mi je drago što smo uspjeli. To je energija, to imaju svi. Ne ulazi se u reprezentaciju poenima, svi su bili podređeni cilju - rekao je Gudurić.

Zatim se Marinković dotakao meča sa SAD.

- Dobili smo dosta poruka, ovi što imaju Twitter su više prenosili komentare. Svima je jutro poslije nekako bilo gorko. Pokazali smo da nisu nepobjedivi - kazo je Marinković.

Na kraju se uključio i Dobrić koji je "pecnuo" Njemce.

- Dobili su šta su zaslužili, neka nose drvenu medalju - istakao je Dobrić.

Nakon toga je izjavu dao i Aleksa Avramović.

- Hvala medicinskom stafu, doktorima i cijelom stučnom štabu na izuzetno pripremljenoj utakmici i kako su nas oporavili. Stvarno smo letjeli danas na terenu, ne znam da li ste vi to primjetili, ali imao sam taj osjećaj da smo od početka do kraja igrali fantastično i pritiskali 40 minuta te njihove najbolje igrače. Bilo je malo propusta u odbrani, ali je na kraju viđena dvocifrena razlika. Lijepa pobjeda za kraj ove prelijepe priče, moglo je biti i zlato, ali za mene je ova bronza kao zlatna. Mnogo sam sretan, sve vas volim, hvala vam puno - istakao je Avramović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.