VELIKA RASPRAVA

Nastavak prepucavanja između Pešića i bivšeg selektora BiH: Nemojte da nas Aco Petrović uči šta moramo

ABA liga je prošlost, ona je donijela svima pomalo, ali mi više nemamo interesa igrati i mi biramo igrati i stvaramo našu srpsku ligu

Pešić i Aco Petrović. Dusan Milenkovic / ATAImages / PIXSELL - Robert Anic / PIXSELL

S. S.

21.7.2024

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić ušao je u novu raspravu s bivšim selektorom reprezentacije BiH i aktuelnim selektorom Brazila Aleksandrom Acom Petrovićem.

Rasprava se vodi oko ABA lige, za koju Pešić tvrdi da je treba ukinuti.

Pešić smatra da klubovi iz Srbije nemaju motiva igrati ABA ligu.

Petrović ga je na X-u prozvao jer je čuo da Pešić pregovara s košarkaškom ekipom iz Dubaija, koja će također igrati ABA ligu. No Pešić je to demantirao i ostao pri mišljenju da ABA ligu treba ugasiti. 

- Moramo napraviti novu srpsku košarku, s novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba napraviti je osnovati profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cijenim, ali nemojte vi nas učiti što trebamo raditi. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je prošlost, ona je donijela svima pomalo, ali mi više nemamo interesa igrati i mi biramo igrati i stvaramo našu srpsku ligu - rekao je Pešić na predstavljanju knjige Bilo jednom u Indianapolisu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.