KREATORI IGRICE "NBA 2K"

Niko nije pokazao nepoštovanje prema Jokiću kao kreatori popularne igrice: Evo kojim su ga igračem zamijenili

Nikola Jokić će na ovogodišnjem izdanju biti najbolje ocijenjeni igrač

Jokić: Sada je NBA šampion. AP Photo/Jack Dempsey

N. H.

9.8.2023

Nikola Jokić osvajanjem šampionskog NBA prstena zakucao se u vrh svjetske košarke. To nije uvijek bila situacija, a dokaz je i to da na popularnoj igrici "NBA 2K" on nije imao svoj lik.

Naime, Jokić je u NBA ligu ušao kao potpuni anonimus i poznata je već priča o puštanju reklame za lanac brze hrane tokom NBA drafta, ali nepoštovanje je dosegnulo svoj vrhunac u video igrici "NBA 2K16". 

Vlasnici kompanije koja proizvodi ovu igrici diče se često da uvijek imaju skenirana lica svih košarkaša, ali ova objava na društvenim mrežama dokazuje upravo suprotno. 

Jokićevo lice u igrici je zamijenjeno ni manje ni više nego licem Sinana Gulera, što je i proslavljeni turski košarkaš potvrdio.

Guler: Siguran da je to on na igrici. Twitter

Ne treba biti previše inteligentan da bi iste sekunde bilo jasno da Jokić i Sinan Guler ne liče, pa slobodno se može reći ni najmanje. 

Guler i Jokić. Twitter

Koliko je daleko dogurao srbijanski centar dokazuje i najnovije izdanje pomenute igrice, "NBA 2K24". U ovogodišnjem izdanju te igrice, Jokić će biti najbolje ocijenjeni košarkaš sa ocjenom - 98.

Vjerujemo da srbijanskog košarkaša ocjena na nekoj video igrici i ne interesuje previše, ali i dalje je, u najmanju ruku, smiješno to kako se sudbina poigra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.