ČESTITKA ZMAJEVIMA

Američka ambasada podijelila video Nurkićevih poena i poslala poruku: Kakva utakmica, kakva pobjeda!

Bh. košarkaši su nakon trijumfa u 8. kolu kvalifikacija za Mundobasket vratili šanse da se domognu plasmana na svjetsku smotru najboljih

Američki ambasador Marfi: BiH pobijedila Francusku. Avaz

E. Ć.

28.8.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je fenomenalnu utakmicu i u sjajnoj atmosferi u sarajevskoj Skenderiji srušila favorizovanu Francusku (96:90).

"Zmajevi" su nakon trijumfa u 8. kolu kvalifikacija za Mundobasket vratili šanse da se domognu plasmana na svjetsku smotru najboljih. Nakon pobjede protiv Francuske, bh. selekcija je na omjeru četiri pobjede i četiri poraza, dok je reprezentacija Crne Gore na omjeru 5-3.



Naša selekcija oduševila je kompletnu bh. javnost, a veliki trijumf je imao odjeka po cijelom svijetu. Zvanični Twitter nalog NBA lige je podijelio sjajno zakucavanje Jusufa Nurkića, a "Bosanskoj zvijeri" i "Zmajevima" čestitala je i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji.

- Kakva utakmica, kakva pobjeda! Čestitamo - poručili su iz Američke ambasade uz objavu Nurkićevih poena koji je imao 21 ubačaj, devet skokova i četiri asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.