U IGRI TITULA PRVAKA

Džošua i Duboa ruše rekord Vemblija: Evo kada počinje borba i gdje je možete gledati

Za ovaj meč je prodato čak 96.000 ulaznica, što znači da je postavljen rekord Vemblija

Entoni Džošua i Danijel Duboa. Sky Sports

E. Ć.

prije 5 sati 56 minuta

Britanski bokseri Entoni Džošua (Anthony Joshua) i Danijel Duboa (Dubois) će večeras na kultnom Vembliju ukrstiti rukavice za titulu prvaka IBF-a.

Inače, za ovaj meč je prodato čak 96.000 ulaznica, što znači da je postavljen rekord Vemblija i srušen skor koji su 2022. postavili Tajson Fjuri (Tyson Fury) i Dilan Vajt (Dillian Whyte) - 94.000.

Džošua u ovaj meč ulazi na krilima četiri vezane pobjede i briljantnih izdanja koje je pokazao u svakoj od pomenutih borbi, dok je i Duboa u nizu od dvije vezane pobjede ostvarene nad Džarelom Milerom (Jarell Miller) i Filipom Hrgovićem.

Kada je riječ o TV prijenosu, nažalost nijedna domaća niti regionalna TV kuća nema prava na prenos ovog eventa te ukoliko želite gledati isti morat ćete se pretplatiti na DAZN-ov streaming servis.

Cijena prenosa iznosi 19,99 eura, a kupovinu istog možete izvršiti klikom na LINK

Preduslov da gledate prenos jeste da već imate neki od DAZN-ovih pretplatničkih paketa koji se također naplaćuju, a cijena zavisi od tipa paketa koji odaberete.

Sama priredba počela je u 17:00 sati, a početak glavne borbe večeri između Džošue i Duboe zavisit će od trajanja mečeva koji im prethode. Planirano je da se nađu u ringu oko 23:00 sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.