OTVORIO DUŠU

Fjuri: "Znam da sam ovisnik, ali jednostavno ne mogu prestati"

"Kralj Cigana" se bliži penzionisanju, a ako bude ponovo poražen od Oleksandra Usika, moguće je da će se to i pretvoriti u realnost

Fjuri: Boks se igra s mojim emocijama. Platforma X

N. H.

13.8.2024

Godinama je Tajson Fjuri (Tyson Fury) spominjao penzionisao, ali ako upiše novi poraz od Oleksandra Usika, "Kralj Cigana" bi mogao te najave pretvoriti u realnost.

U svom posljednjem intervjuu je otvorio dušu i progovorio upravo o toj temi. 

- Toliko sam dugo zaljubljen u boks, od djetinjstva, a sada imam 34 godine... Kraj moje karijere vjerojatno dolazi u sljedećih nekoliko godina - rekao je britanski teškaš pa nastavio:

- To je odnos pun ljubavi i mržnje, ponekad otrovan. Kad je dobar, onda je stvarno dobar, a kada je loš, onda je vrlo otrovan. U toj sam romantičnoj vezi otkad znam za sebe, otkad sam bio dijete, a sada sam odrasla osoba s vlastitom porodicom. Ostaviti se toga ili ne? Mnogo sam puta htio napustiti boks, ali uvijek me vuče nazad.

S tim se suočavaju, kako Fjuri navodi, gotovo svi profesionalni borci. Kod dobrog dijela veliku ulogu igra novac, ali kod njega to definitivno nije lsučaj. 

- To je kao ogromna droga. Znam da je to ovisnost i da sam ja ovisnik. Boks nije moj najbolji prijatelj, zlostavlja me. Kada dođem u dvoranu, muči moje tijelo, moj um i moju dušu, ali nakon toga me dovodi do ekstaze. Ta je navala osjećaja nevjerojatna, pruža mi najveće uspone ikada, a istovremeno me i spušta na najniže nivoe. Boks stvara veću ovisnost od bilo koje droge na svijetu. Jednostavno ne možeš prestati - potpuno je iskren bio britanski teškaš u svom zaključku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.