POBJEDNIK LOŠIJE PROŠAO

Usik završio u bolnici, Fjuri tvrdi da mu je slomio čeljust: "Je*eno smo izudarali jedan drugog"

Nije potpuno jasno kad je došlo do povrede, ali na društvenim mrežama mnogi ukazuju na aperkat iz 12. runde

Nije poznato kada je čeljust Ukrajinca povrijeđena. AP/Francisco Seco

N. Aj.

19.5.2024

Oleksander Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji, ujedinivši sve titule pobjedom na Tajsonom Fjurijem (Tyson Fury), do koje je došao podijeljenom odlukom sudaca. 

Ukrajinac je u devetoj rundi bio blizu pobjede prekidom, ali sudac u ringu zaustavio je njegov nalet i spasio Fjurija, čije je lice naizgled pretrpjelo puno veću štetu tokom borbe.

Ipak, ispostavilo se da je pobjednik lošije prošao, jer dok je Fjuri odrađivao konferenciju za medije nakon meča, Usik ju je preskočio i otišao u bolnicu zbog slomljene čeljusti. Tako je tvrdio Fjuri.

- Imali smo pravu borbu. Jeste li mi vidjeli lice? Prilično je razbijeno, a on je upravo otišao u bolnicu sa slomljenom čeljusti, također je razbijen. Je*eno smo izudarali jedan drugog u ovih 12 rundi - rekao je Fjuri.

Njegov promotor Frenk Varen (Frank Warren) potvrdio je Fjurijeve riječi:

- Rečeno mi je da je Oleksandr otišao u bolnicu na snimanje čeljusti.

Opis fotografije na AP-u. AP

Službene potvrde iz Usikova kampa još nema, a nije ni potpuno jasno kad je došlo do povrede, ali na društvenim mrežama mnogi ukazuju na aperkat iz 12. runde, nakon kojeg se Usik ozbiljno trznuo. Bio je to trenutak u kojem je djelovao najuzdrmanije u cijelome meču.

S druge strane, mediji, poput AP, tvrde da je Usik bio na konferenciji.

Fjuri je odmah nakon borbe potvrdio da će iskoristiti klauzulu o revanšu, koji bi se trebao održati najesen. Ako se slučajno ispostavi da je Usikova povreda preozbiljna da bi do uzvrata došlo već za šest mjeseci, postoji mogućnost da Fjuri u međuvremenu odradi i neku drugu borbu, ali za sada "Kralj cigana" nije želio govoriti o budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.