KIK BOKS

Na 14. međunarodni kup “Grand Prix BiH” stižu najbolji borci iz 11 država

Ilidža će ponovo biti centar regiona u borilačkim sportovima, rekao je Nermin Bašović iz Kik boks akademije Ilidža

Nermin Bašović (desno). Kik boks akademije Ilidža

Piše: G. Š.

8.2.2022

Na 14. međunarodni kik boks kup “Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore, koji organizira Kik boks akademija Ilidža u subotu, 26. februara, dolaze najbolji borci iz 11 zemalja.

- Ilidža će ponovo biti centar regiona u borilačkim sportovima, rekao je Nermin Bašović iz Kik boks akademije Ilidža, te dodao:

- Najbolja potvrda odlične organizacije je broj najavljenih učesnika, ali i činjenica da je Međunarodni kik boks kup “Grand Prix BiH” uvršten u kalendar Evropske kik boks federacije. Prošle godine imali smo učesnike iz pet zemalja, a ove iz čak 11. Pored naših, stižu i najbolji borci iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Rusije. Na Ilidžu, tako, 26. februara stižu osvajači medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, što govori o kvalitetu našeg takmičenja. Upravo će im međunarodni kik boks kup “Grand Prix BiH” biti jedno od kontrolnih takmičenja za predstojeća prvenstva u 2022. godini. Nećemo biti skromni i slobodno možemo reći da je naš turnir izrastao u jedan od najboljih u regionu, zaključio je Bašović. 

Međunarodni kik boks kup “Grand Prix BiHU održat će se u vrhunskim uslovima koje pruža arena hotela Hills.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.