PREKINUO ŠUTNJU

Hamilton se oglasio prvi put od prelaska u Ferrari: "Ovo je bio moj dječački san"

Britanski vozač je naglasio da je vrijeme za nove izazove i skok u nepoznato

Luis Hamilton. AP

N. H.

3.2.2024

Britanska zvijezda Luis Hamilton (Lewis) se oglasio prvi put otkako je njegov prelazak iz Mercedesa u Ferrari ozvaničen. 

On se obratio na društvenim mrežama i zahvalio navijačima i njemačkom timu na saradnji. 

Hamilton je poručio da je prelaskom u redove Ferrarija ostvario svoj dječački san.

- Ovo je bilo ludih nekoliko dana ispunjenih čitavim spektrom emocija. Ali, kao što znate, poslije nevjerovatnih 11 godina u Mercedesovom timu vrijeme je da počnem novo poglavlje u životu i da se od 2025. pridužim Ferariju. Osjećam se sretno pošto sam sa Mercedesom uradio stvari o kojima sam samo mogao da maštam kao klinac, a da sada imam šansu da ispunim još jedan dječački san. Vožnju u Ferarijevom crvenom bolidu -  napisao je Hamilton.

- On je veliki dio mog života otkako sam imao 13 godina, pa je ova odluka bila jedna od najtežih koje sam ikada morao da donesem. Nevjerovatno sam ponosan na ono što smo zajedno postigli, zahvalan na radu i posvećenosti svih sa kojima sam radio tokom godina i naravno Totu Volfu na njegovom prijateljstvu, usmjeravanju i liderstvu. Zajedno smo osvajali titule, obarali rekorde i postali najuspješniji partnerski tim u historiji Formule 1. Naravno, ne mogu da zaboravim ni Nikija Laudu, koji je bio velika podrška i još uvijek mi fali svakog dana - dodao je Hamilton.

Britanski vozač se nije zaboravio zahvaliti svima ostalima u Mercedesu, naglasivši da je vrijeme za nove izazove i skok u nepoznato.

- Znam da neki ljudi ne razumiju ovo u ovom trenutku, ali je ovo bio pravi potez kad sam dolazio u Mercedes i imam osjećaj da je pravi potez i sada. Uzbuđen sam zbog nove prilike i onoga što možemo da uradimo zajedno. Za sada još uvijek ne mislim o 2025. jer je moj fokus na dolazećoj sezoni sa Mercedesom i imam više motiva nego ikada, u boljoj sam fizičkoj formi i fokusiraniji sam da pomognem timu da pobijedi još jednom. Zato sam sto posto posvećen poslu koji moram da završim i riješen da na najbolji način završim partnerstvo sa ovim timom - rekao je Hamilton.

Ferrari je posljednji put bio prvak 2007. godine kada je to pošlo za rukom Kimiju Raikonenu, a u poretku su slavili 2008. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.