HITOVI JOŠ ŽIVE

Prije 17 godina napustio nas je makedonski pjevač Toše Proeski

Osim što su mnogi voljeli i danas vole njegovu glazbu, privlačio je ljude skromnošću i svojim karakterom

Toše Proeski - Avaz
Toše Proeski - Avaz
Toše Proeski - Avaz
Toše proeski - Avaz
Toše Proeski - Avaz
+5
Dž. V.

prije 2 dana

Na današnji dan prije 17 godina tragično je nastradao makedonski pjevač Toše Proeski, kada je imao samo 26 godina. Bio je omiljeni pjevač u regiji, poznat po glasu slavuja, humanitarnosti, dobroti, a voljeli su ga i kolege i publika. 

Poginuo na licu mjesta

Na autoputu Zagreb-Lipovac nedaleko od Nove Gradiške, 16. oktobra 2007. godine oko 6 sati i 20 minuta Tošetov vozač izgubio je kontrolu nad vozilom. Toše je poginuo na licu mjesta. S njima u automobilu bila je i Tošina menadžerica Ljiljana Petrović. 

Pretpostavlja se da je vozač zaspao jer se zabio velikom brzinom u kamion, više od 180 kilometara na sat. Vozač je zadobio potres mozga i posjekotine na licu, a menadžerica je bila u stanju teškog šoka.

Rodna Makedonija

Tog jutra prije 17 godina šok se širio regijom i šire gdje je Toše bio omiljeni pjevač s uspješnom karijerom. Toše je bio jako cijenjen, a posebno u rodnoj Makedoniji. Makedonska televizija prekinula je emitiranje i objavila vijest o njegovoj smrti, a premijer i predsjednik su dali izvanrednu izjavu i zapalili mu svijeće na trgu te je u Sjevernoj Makedoniji taj dan proglašen Danom žalosti.

Osim što su mnogi voljeli i danas vole njegovu glazbu, privlačio je ljude skromnošću i svojim karakterom.

Tošini hitovi kao što su "Čija si", "Ledena", "Tko ti to grize obraze", "Soba za tugu", "Igra bez granica" još se uvijek su slušani među publikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.